Nye muligheder med AdWords i 2016
Google har annonceret en række spændende AdWords-nyheder, der vil give dig mulighed for at skabe meget bedre annoncer. Jeg har set nærmere på de mest interessante nyheder og giver her nogle gode råd til, hvordan du kan forberede dig på at tage dem i brug.
Tilbage i maj måned i år annoncerede Google en række interessante nyheder til AdWords, der bl.a. vil give dig mulighed for mere tekst i annoncerne, for demografisk målretning, for at tilpasse dine bud på både mobil, tablet og desktop, samt oprette såkaldte promoted pins på Google Maps. Derudover har Google annonceret en række andre AdWords-nyheder, som jeg dog ikke vil komme ind på i denne artikel.
Helt nøjagtigt hvornår de forskellige nyheder bliver rullet ud på AdWords-platformen, meldte Google til gengæld ikke noget om. I dag d. – og det vil næppe blive annonceret meget før, end du rent faktisk kan gøre brug af nyhederne, hvis jeg kender dem ret.
Udvidede tekstannoncer
Den mest synlige nyhed for Googles brugere vil være, at der bliver plads til mere tekst i AdWords-annoncerne. Det er nu sket, og tekstmængden er blevet ændret betragteligt. Faktisk er det dobbelt op plus en slat for både overskrift og beskrivende tekst. Således får du i stedet for en overskriftslinje med 25 tegn nu mulighed for to overskriftslinjer med hver 30 tegn. På samme måde ændres mængden af brødtekst i annoncen fra 2 linjer med hver 35 tegn til en lang linje med 80 tegn.
Endelig vil Google automatisk uddrage domænenavnet – altså det der står i URL’en frem til den første skråstreg – fra din landing page URL og bruge den som display URL. Så slipper du for at skulle sidde og hekse med det selv.
Nu hvor Google har indført denne ændring, har first movers mulighed for at udnytte chancen til at fylde mere i søgeresultaterne. Hos Obsidian Digital er AdWords et af vores specialer, og vi sidder lige nu og optimerer annonceteksterne for alle vores kunder. Det giver et bedre CTR, et højere quality score og i sidste ende billigere klikpriser.
Det er en større arbejdsopgave, men 100 % det værd. Især her i starten.
Eksempel på gammel annonce:
Eksempel på ny annonce:
Det, I skal være opmærksomme på, er, at jeres gamle annoncer kommer til at køre på samme tid som de nye. Det betyder altså, at I selv skal gå ind og pause de gamle manuelt. Såfremt I ikke gør det, vil de køre sideløbende med de nye. Hvilke annoncer vil vises? Det vil den annonce med den bedste AdRank, og alt andet lige burde det nye format vinde, da det fylder mere i resultaterne, og dermed får en bedre click-through-rate (CTR).
Hvordan udnytter du bedst muligt det nye format? Som udgangspunkt er der ikke sket meget nyt. Brug dine annonceudvidelser som Undersidelinks eller Infoudvidelser til USP’erne (hvad er fordelen ved at vælge dig) og udnyt i stedet pladsen til at skrive gode tekster til kunderne og ikke til Google.
Min konkollega Frank Hellerup har delt et par gode tips med os inde på Marketers. Jeg tillader mig at poste dem her:
Byg videre på tekster med størst CTR
Allerede nu kan du begynde at holde øje med, hvilke af dine annoncers formuleringer, der giver den største CTR. Disse tekster kan du med fordel bygge videre på.
Opbyg eventuelt en pivottabel med dine bedst performende overskrifter, samt første og anden linje beskrivende tekst. Det vil samtidig give dig et overblik over, hvor mange gange de forskellige tekster går igen, og lægge alle målingerne for den enkelte tekst sammen. På den måde får du et meget bedre beslutningsgrundlag, den dag du skal bygge nye annoncetekster.
Puds marketingretorikken af
Med hele 140 tegn i stedet for 95, får du meget nemmere ved at skrive fængende og sælgende tekster. Den største udfordring bliver at få udfærdiget det mest overbevisende budskab. Det er betydelig mere interessant at skulle sidde og fedte med ordlyden på din annoncetekst på grund af begrænset plads.
Et godt eksempel på en branche, som ikke formår at lave annoncer, der skiller sig ud er indenfor erotisk sexlegetøj:
Det er meget tæt på, at de ovenstående konkurrenter bruger de samme USP’er. Så tænk selv over, hvordan du kan skrive nogle sælgende overskrifter, som ikke ligner dine konkurrenters.
Demografisk målretning
Du får helt nye muligheder for at målrette din annoncering ved at anvende demografisk tilpassede annoncer og bruge Similar audicences-funktionen til AdWords-annoncer, der vises i søgeresultaterne.
Det betyder, at du ikke alene skal skrue op for retorikken. Du skal også blive bedre til at målrette dine annoncer til de enkelte målgrupper. For som du sikkert allerede har erfaret, reagerer folk vidt forskelligt på ordlyden i en AdWords-annonce – hvis de overhovedet reagerer.
For hver annoncekampagne kan kan du tilpasse dine bud efter brugerens enhed, geografiske placering, hvilket audience, de tilhører eller ugedagen. De første tre parametre kan du få overblik over ved at kikke på din Dimensions-rapport i AdWords. Men for audience finder du ingen data, før du rent faktisk har tilføjet et givent audience og vist annoncer for det.
Men hvordan finder du ud af, hvilket audience du skal satse på?
Få inspiration til de dit audience på Facebook
Har jeres firma en Facebook-side, kan du bruge de demografiske data fra denne til at finde ud af, hvilke demografiske grupper du skal satse på. Fra Facebook får du mulighed for at finde ud af køns- og aldersfordelingen på dine følgere, lige som du har mulighed for at finde ud af, hvor de bor – ikke bare opdelt i lande, men i regioner for det enkelte land.
Få audience data fra jeres kunder
Du kan også bruge jeres eksisterende kunder som en indikator for køn og lokation ud fra jeres kundekartotek. Det er også muligt at bruge cookie-data eller Facebook-pixel data fra de besøgende på siden, til at få en indikation af køns- og aldersfordelingen.
Budtilpasning for både mobil, tablet og pc
Nu bliver det muligt at tilpasse dine annoncebud, baseret på hvilken type enhed annoncen bliver vist på. Så du kan nu nøje målrette dine annoncer til mobil, tablet eller computer. Det har også været muligt tidligere, men kun for desktop og mobil. Så den store nyhed er, at det nu også bliver muligt at målrette mod tablet-brugere.
Hvordan beregner du dit ”tablet-bud”
Du har sikkert allerede eksperimenteret med at køre med forskellige bud på mobil og desktop eller har særlige annoncer – f.eks. med jeres telefonnummer i – der kun vises på mobilen.
Hvis du ønsker at skabe målrettede annoncer til tablets, skal du i første omgang finde frem til, hvad du ønsker at byde prismæssigt på annoncer til tablets.
Hvis du allerede bruger forskellige bud på mobil og desktop, kan du prøve dig frem med denne formel:
100% x ( (Value Per Mobile Click/Value Per Desktop and Tablet Click) -1)
Formlen burde give dig en indikation af, hvor meget du skal justere dit bud på mobile enheder.
I praksis ser den således ud:
Opmærksom på eksterne budjusteringer og regelbaserede bud
Fordi budjusteringer nu også kan laves på ”computere”, skal du ikke længere sætte dit grundbud ud fra det segment. Får du eksempelvis mere værdi fra mobilbrugere, og dette segment er dit primære segment, kan du nøjes med blot at budjustere for mobil. I sådan et tilfælde vil dit mobilbud være 0 %, og du kan selv bestemme, hvad ”computere” eller ”tablets” skal være.
Bruger du eksterne systemer som Finch, Marine eller adCore til at lave dine budjusteringer, eller har du automatiseret dine bud efter en regel, der eksempelvis kigger på konverteringsraten, så skal du være opmærksom på, at Googles nye ændringer påvirker disse.
Sørg for at kigge på konverteringsraten udelukkende for tablet eller mobil, når du opsætter dine regler og ikke på tværs af ALLE enheder.
Promoted pins på Google Maps
Google går målrettet efter at give den bedste oplevelse på mobilen, og derfor indfører de også snart muligheden for, at du kan oprette såkaldte promoted pins på Google Maps – altså pins der indeholder en annonce for den givne lokation.
Som det ser ud lige nu, får du ikke den samme mulighed for at styre, hvem der ser din annonce for en given søgning. I stedet vælger Google hvilke personer, der får vist din annonce ud fra deres eksisterende viden om den pågældende person – angiveligt for at blive bedre til at vise de rigtige annoncer til de rigtige brugere.
Faktisk ventes det, at Google i højere og højere grad vil vælge annoncer ud fra de brugerdata, de har om den enkelte bruger af deres søgemaskine. En kombination af data om brugeren samt annoncørens feed vil danne grundlag for det nye promoted pins fra Google.
Her er mit bud på, hvad du kan gøre for at forberede dig på ændringen
Få gjort dine feeds klar
Promoted pins og de nye my business sider på google afgør, hvad der skal annonceres for. Det gør de via feeds fra din webshop eller andre systemer.
Der er dels et Google My Business Feed med lokationsdata for jeres afdelinger, dels et ”local inventory feed”, der fortæller, hvad der er på lager på den enkelte lokation, og et Google Shopping feed, der bruges til at generere annoncer for din webshop. Hver af disse feeds giver Google informationer om jeres firma samt billeder og produktinformationer om alle jeres produkter.
Google giver dig altså en masse muligheder for at fortælle dem om din forretning, og det er bare med at tage dem i brug. En undersøgelse foretaget af Google i samarbejde med Nissan viser, at det betaler sig at være klar til at bruge Promoted Pins og holde Google opdateret med dine produkter.
For hele seks procent af de brugere, der klikker på en mobilannonce i en lokal søgning, ender med at besøge den butik, de klikker på en annonce for. Endnu mere interessant er, at de pågældende besøg i gennemsnit resulterede i køb, der svarede til 25 gange den pris, annoncøren havde betalt for annoncen. Det er da værd at gå efter.
Gør dig klar nu!
Som du kan se, har Google rigtig mange spændende, nye muligheder klar til alle os AdWords-brugere. Så det er bare med at få kigget nærmere på dem, så er du klar, når de bliver lanceret senere på året.
Leave a Reply