Linkbuilding hemmeligheden som professionelle SEO’er ikke fortæller dig

Linkbuilding hemmeligheden som professionelle SEO’er ikke fortæller dig

LinkbuildingSecret

Hvis du vil have succes med linkbuilding i dag, så bliver du nødt til at tænke ud af boksen og gøre noget som de fleste andre ikke gør. Ikke nok med at mange ting ikke virker længere (eller er direkte skadelige), du bliver også nødt til at tage flere forskellige metoder i brug for at sikre en varieret linkprofil.

Kun at få links via gæsteindlæg eller kun at få links via infografikker er en farlig strategi.

De professionelle SEO’er arbejder konstant på at være på forkant og komme på nye ideer til at få værdifulde links som alle andre ikke har ”misbrugt” endnu.

Med dette indlæg får du derfor endnu en metode til at sikre dig nogle fornuftige links fra sider med høj autoritet og pagerank. De er på ingen måde løsningen på alle dine problemer, men vil være med til at give din hjemmeside et ekstra godt fundament.

Markedsføring med billeder

Der er et hav af muligheder for at markedsføring din hjemmeside ved hjælp af billeder og hvis det ikke er noget du har gjort det i endnu, så vil jeg anbefale dig at begynde at tænke over hvordan du kan udnytte denne strategi.

Langt de fleste bloggere, affiliates og andre der skriver på nettet mangler gode billeder de kan bruge på deres sider. Det kan du udnytte og nedenfor vil jeg give dig en af metoderne skridt for skridt, så du kan gå herfra og bruge det med det samme.

Sider med gratis og premium ikoner har stor autoritet

Du kender sikkert allerede IconFinder.com som blandt andet er skabt af danskeren Martin Leblanc. En hjemmeside hvor du kan søge mellem 100.000-vis af ikoner der er både gratis og betalte.

Men vidste du at IconFinder har en pagerank 5 og en domain authority på 76? Hvis du kunne få et link fra et troværdigt domæne som det, så ville det være interessant ikke?

iconfinder

Sagen er, at det kan du og IconFinder er kun et af mange sites hvor du kan få et godt link fra.

dofollow

Ovenstående ikon ligger pt. på en side der har fået PR3 og er blevet downloadet over 95.000 gange (se den her: https://www.iconfinder.com/icons/17823/agt_member_running_icon).

Ikke at det er vigtigt hvor ofte dine nye ikoner bliver downloadet, men jo mere populære de bliver desto højere vil du formentligt også kunne forvente at den enkelte sides pagerank vil blive.

Så gør du et godt stykke arbejde, så får du ikke kun et (eller flere) links fra et domæne, men også fra en specifik side med en fornuftig pagerank.

Og skal vi lige nævne den sidste bonus, så vil du også kunne brande dig selv i den pågældende niche hvis du vælger at lave nichespecifikke ikoner.

Sådan gør du det skridt for skridt

De fleste der læser dette blogindlæg vil ikke være designere, men det gør ikke spor. Der findes heldigvis massevis af dygtige designere rundt om i verden som kan købe for relativt fornuftige penge. Så her er hvad jeg vil anbefale:

1. Bestilt et ”sæt” ikoner

Ofte vil der være tale om 5 eller 10. Jeg anbefaler at få lavet 10 stk. da det virker mere seriøst. På eksempelvis Elance kan du finde en masse dygtige designere og er du marketers medlem, så vil gaven fra Elance betyde at du ikke behøver at have penge op af lommen til din første bestilling.

Du kan også vælge at benytte Fiverr.com hvor du kan få op til flere ikoner for kun $5. Eksempelvis to ikoner af nedenstående kvalitet koster $5.

fiverr ikon eksempel

Det er vigtigt at huske på, at de forskellige ikon-arkiv-sider godkender dine ikoner manuelt, så det duer ikke at springe over hvor gærdet er lavest og forsøge at lave dem selv. De behøver ikke være super revolutionerende, men du vil stå bedst hvis du sørge for en vis kvalitet.

For $50 kommer du rigtig langt og det gode er, at de ikoner du får lavet kan bruges igen og igen.

Her er et par ideer til hvordan du optimerer dine chancer for at få dine ikoner godkendt:

Undersøg hvad der er populært: På de fleste ikon-arkiv-sider vil du kunne se hvad der er populært lige nu. Vælger du at lave ikoner indenfor det område, så vil dine chancer for godkendelse stige.

populære ikoner lige nu

Du kan også vælge at oprette ikoner i nicher hvor du ved at der burde være stor efterspørgsel, men hvor du kan se at der ikke findes ret mange gode valgmuligheder.

Vælg et emne der er hot: Vi har lige haft De Olympiske Lege i Sotji og den slags er noget der optager mange mennesker. Rigtig mange blogger omkring det og derfor er der også mange der søger efter ikoner. Kan du være på forkant ved den næste store begivenhed, så er du næsten sikker på at få dine nye ikoner godkendt.

Sørg for at lave et ikon sæt: Du kan i princippet tilmelde et enkelt ikon, men det virker bare mere seriøst at komme med et helt sæt. Så sørg gerne for at have mindst 5 og gerne 10 ikoner i et sæt.

2. Opret en konto på de forskellige ikon arkiv sider

Herefter skal du blot have tilmeldt dig de forskellige ikon-arkiv-sider. Det gode ved at det er billeder (ikoner) du tilmelder er, at du kan genbruge de samme ikoner alle steder. Billeder giver nemlig ikke de samme duplicate content problemer som tekst gør.

Sørg dog for at læse den enkelte sides retningslinjer i tilfælde af at de kræver unikke ikoner eller har andre specifikke krav. De fleste sider er dog meget ens på det punkt.

Det er også en god ide at navngive dem lidt forskelligt fra side til side og at give de forskellige ikoner forskellige tags. Det sikrer også at du kan ramme en bredere målgruppe af downloads.

Sørg altid for at have dit sæt af ikoner liggende som en zip-fil på din egen side. Så kan du let sende linket til de ikon-arkiv-sider som ikke har en indbygge upload funktion.

Her er en liste over sider hvor du kan uploade dine ikoner, men du kan sikkert sagtens selv finde endnu flere. Sørg for at udvælge de bedste så du ikke spilder tid på side af lav kvalitet. Dem vil du ikke forbindes med.

liste over ikon arkiver

3. Afvent at din profil og dine ikoner bliver godkendt

Nu er det så bare at vente på at dine ikoner bliver godkendt. Jo bedre og jo flere, desto større er sandsynligheden for at de bliver accepteret.

Som med mange andre ting, så er det ikke sikkert at de enkelte sider er lige hurtige til at godkende dig. Så ved nogle af dem må du væbne dig lidt med tålmodighed.

Du kan passende bruge tiden til at få ideer til hvordan du ellers kan få links via billeder. Det behøver jo ikke nødvendigvis være ikoner.

Her er et par links til nogle freelancere

Jeg vil naturligvis ikke lade dig hænge her, så tænkte at jeg lige ville slutte af med at give dig lidt links til nogle freelancere som jeg synes virker dygtige til deres arbejde. Meget handler om smag, så måske du kan finde nogle andre du bedre kan lide.

Elance:
https://www.elance.com/s/jinat/
https://www.elance.com/s/skynetwebstudio/
https://www.elance.com/s/graphicsworkspace/

Fiverr:
http://fiverr.com/smdesigner/design-3-professional-icons
http://fiverr.com/orangedesign/design-a-long-shadow-flat-icon-for-ios7
http://fiverr.com/junoteam/create-an-awesome-app-screen-launcher-icon-app-icon-for-your-iphone-app

Lad mig endelig høre når du får succes med ovenstående.